Tilbake
  10. august, kl. 20.00 - Klubben, Kristiansand
  11. august, kl. 20.00 - Strand Hotel Fevik
Vi garanterer to vakre sensommeraftener med Oslo Strykekvartett i godt selskap med Aage Kvalbein på cello, Tor Espen Aspaas på piano og Andreas Sønning på fløyte. Du vil få oppleve at noen av våre fremste musikere tar deg med gjennom et repertoar av kammermusikkens perler. De internasjonalt anerkjente musikerne vet å utnytte de spennende instrumentkombinasjonene når de fremfører kjente verker som Mozarts fløytekvartett i D-dur, utdrag fra Schuberts kvintett med cello og alle pianisters drømmeverk; Schumanns klaver-kvintett. I tillegg lover vi deg en spenstig Beethoven-tolkning og solistiske mellomspill av høy klasse.

Program
G. F. Händel: Fra sonate i g-moll for to celli og continuo;
Grave og Allegro
W. A. Mozart: Fløytekvartett i D-dur KV 285;
Allegro, Adagio og Rondeau
Fr. Lizst: Rigolettofantasi, solo klaver
Fr. Schubert: Fra strykekvintett i C-dur;
1. sats, Allegro ma non troppo
Pause
L. v. Beethoven: Fra strykekvartett i B-dur, opus 18 nr. 6;
1. sats, Allegro con brio
Maurice Ravel: Habanera, cello og klaver
Gabriel Faure: Papillon, cello og klaver
R. Schumann: Fra klaverkvintett i Eb-dur, opus 45;
2. sats, IN MODO D´UNA MARCIA.
Un poco largamente
3. sats, SCHERZO.
Molto Vivace - Trio I - Trio II

Klubben i Kristiansand er en hyggelig konsertsal. Strand Hotel Fevik har med sin funkis-arkitektur og fantastiske beliggenhet alt som skal til for å sette en elegant ramme rundt arrangementet.

Oslo Strykekvartett har høstet internasjonal anerkjennelse gjennom en rekke meget vellykkede turneer og CD-utgivelser. De er kåret til Årets utøver i ´98 og tildelt Kritikerprisen i ´99/2000. Oslo Strykekvartett består av Geir Inge Lotsberg (1. fiolin), Per Kristian Skalstad (2. fiolin), Are Sandbakken (bratsj) og Øystein Sonstad (cello). Tor Espen Aspaas (klaver) har vært solist med kjente symfoniorkestre både nasjonalt og internasjonalt. Til daglig ansatt ved Norges Musikk-høgskole. Aage Kvalbein (cello) er en av de ruvende skikkelsene i norsk musikkliv. Han har turnert verden rundt, spilt inn et utall plater og mottatt en rekke priser. Professor ved Norges Musikkhøgskole. Andreas Sønning (fløyte) har turnert internasjonalt og urfremført en rekke bestillingsverk. Sønning er fast tilknyttet Norges Musikk-høgskole og kunstnerisk ansvarlig for Sønning Music Performance.