Nordisk vise- og kystkulturkonsert
Jan Engervik, visesanger, kan se tilbake på 20 års virke i Norge og Nordisk sammenheng. Han har spesialisert seg på nordisk viserepertoar, og oversatt tekster av danske Niels Hausgaard til norsk. Jan Engervik har produsert og deltatt på 2 CD-utgivelser på norsk med Hausgaardmaterialet. Han har opptrådt i Finland, Danmark og Sverige. Studert ved Visskolan/Nordiska Folkhøgskolan. I tillegg har han også hatt sentrale roller i store oppsetninger/musikaler som Evert Taube cabaret og Mikis Theodorakis.

Johan Egdetveit, trekkspill, er aktiv profesjonell musiker. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, og er allsidig mht genre og uttrykksformer og har spilt med flere av de mest sentrale utøvere i Norge. Han har komponert musikk for film/TV/ teater, bla for Rogaland teater.

Öbarna, Eva Jarnedal og Janne Magnarsson, har med sine stemningsfulle sanger og spesielle vestkystprofil fått et trofast publikum i hele Sverige. De turnerer regelmessig og kan med jevne mellomrom oppleves i radio og TV.

Sangtekstene signaliserer at Janne Magnarsson og Eva Jarnedal er oppvokst ved kysten, men musikken inneholder mye mer enn miljøskildringer og lokalpatriotisme. Janne er både en jordnær og fyndig tekstforfatter med sans for vakre melodier. Sangene beskriver folk og miljøer på en treffsikker måte. Når ikke Janne synger selv, har han en suveren tolker i Eva Jarnedal med sin klokkerene stemme og sterke utstråling.

Ettersom Eva er datter av Huldas Karin og i tillegg visesanger, har Evert Taubes sanger blitt et fast innsalg på repertoaret. "Inbjudan till Bohuslän" med Öbarna i ulike ønskeprogrammer på radio.

Öbarna har fått mange anerkjennelser fra kulturlivet. Bl. a Kulturpris fra Bohusläns Landsting, Lysekils Kommun, Sällskapet Astrid og Evert Taubes Vänner, Svenska Kommunalarbetarförbundet, YTF, og Hyresgästföreningen. Öbarna har dessuten, som første artister, fått æren av å opptre i Sveriges Riksdag. Sist, men ikke minst, er blitt utnevnt til æresmedlemmer hos Svenska Västkustfiskarna!

ULC trio ble (sammen med jazzmusikerne Vinding og Rosendal) nominert i tre kategorier i utdelingen av Dansk Folkemusikkpris. De vant to priser: Den ettertraktede Årets folkemusikkalbum og Årets folkemusikkartist i kategorien samtidsmusikk. I tillegg vant Peter Uhrbrand prisen for Årets instrumentalutøver.

Peter Uhrbrand: Fele
Peter studerte under den velkjente Danske felespilleren og komponisten Thomas Thomsen fra Holsterbro. I 1976 flyttet han til Sønderho på den danske øyen Fanø der hans møte med de legendariske fele-brødrene, Frits og Søren L: Brinch, skulle vise seg å bli et vendepunkt i livet hans. Etter Frits’ død var det naturlig at Peter videreførte den unike stilen og ”sounden” som han hadde arvet fra Brinkbrødrene og som fremdeles er en levende tradisjon. I tilegg til å spille og undervise i den rike musikalske arven fra Fanø, opptrer Peter i en rekke kjente danske ”folk-fusion bands”, blant dem gruppen Ganza.

Sonnich Lydom: Trekkspill og munnspill
Sonnich har spilt irsk og dansk folkemusikk siden tidlig på 70-tallet. Han fikk sitt første møte med folkemusikken gjennom sine sterke familiebånd på Fanø og dette har alltid inngått i repertoaret hans siden. Sonnichs musikalske reiser til Quebec og hans møter med fransk-kanadiske musikere har hatt avgjørende innvirkning på utviklingen av hans spesielle måte å spille trekkspill på. Blant de mange grupper Sonnich har spilt sammen med i løpet av de to siste tiårene, er ”Ash Plant” og den danske folk-rock-gruppen "Dronningens Livstykke" som han også har spilt inn flere album sammen med.

Seamus Cahill : Gitar, mandolin og sang
Seamus er opprinnelig fra Cork i Irland, men har bosatt seg i Danmark. Han har spilt irsk folkemusikk siden tidlig på 70-tallet. Seamus har spilt i en rekke grupper, blant dem ”Ash Plant” som han spilte inn to album med på slutten av 80-tallet. På grunn av hans uomtvistelige musikalske kapasitet, er han flittig brukt som akkompagnatør til irske musikere som besøker Skandinavia, blant dem Frankie Gavin, Paddy Keenan og Mary Bergin. Han spilte også i de irske gruppene ”Celtic Swing”, som hadde omfattende turnevirksomhet I Danmark og Nord-Tyskland, og den skandinavia-baserte "Humdingers", som ga ut sin første CD, ”Live in Oslo” i 1995.
Tilbake

Vi takker våre samarbeidspartnere:

Prosjektet er støttet av NOMUS, Nordiska musikkommittén