STATE og duoen Kleive/Reiersrud
Vi er så heldige å kunne tilby to originale grupper på samme konsert. Felles for dem er deres evne til mangfold i musikalske genre og uttrykk. Det gjør konsertprogrammet svært variert, spennende og uforutsigbart. Kleive/Reiersrud er etablert med CD'er og turnerer verden rundt. STATE skal nå lanseres nasjonalt og internasjonalt med ny CD og har plateselskapet Universal i ryggen.

STATE er en vokalgruppe som har sprunget ut fra det populære mannskoret Gli Scapoli og består av:

Olav Slettahjell
Reza Aghamir
Nils Christian Fossdal
Heine Totland
Fredrik Otterstad
Jan Tore Saltnes

I STATE har hver enkelt sanger sin individuelle stil og identitet både som type og som sanger. Dette gir gruppen stor spennvidde i repertoar og de har en unik dynamikk. Debutplaten kommer i løpet av året og denne vil integrere de forskjellige musikalske stilene som sangerne representerer. Deler av denne platen er spilt inn i det legendariske Abbey Road Studios i London. Platen vil inneholde elementer fra pop, soul, etno, rock og klassisk musikk pakket inn i en vokal klangbunn. I STATE går ikke den kommersielle profilen på akkord med kvaliteten. Det er nettopp på grunn av egenarten i ensemblet at de har nådd ut til internasjonale territorier. STATE er spådd suksess på høyt nivå allerede i startgropa, og gruppen har store ambisjoner. Etter sin første internasjonale opptreden i Paris, desember 1998, fikk STATE fornyet invitasjon og kontrakt med den franske artistpromotøren GLEM. De debuterte i det norske rampelyset, oktober 1999, med TV-opptreden hos "Kvinner på Randen" på NRK1, og gjorde to "primetime" opptredener på samme kanal på nyttårsaften. Basert på det beste fra GLI SCAPOLI vil STATE gi oss spennende og varierte musikkopplevelser i tiden som kommer.I 2002 har karrieren skutt fart med platekontrakt og internasjonal lansering i samarbeid med Universal og Norsk Hydro.

Iver Kleive er en norsk nestor innen "keyboardverdenen" med imponerende merittliste både som klassisk konsertorganist, som kirkemusiker og som en av de mest brukte keyboardister innen populærmusikk de siste 20 årene. Han har medvirket på over 200 plater og i konserter med våre fremste artister både nasjonalt og internasjonalt. Han har greid kunststykket med å få samplet orgellyden fra Odense Domkirke. Klangrikdommen følger nå hans konserter i mange genre på hans turneer verden rundt. Albumet "Kyrie" sprenger rammen for både kirkemusikk og popmusikk. Kleive/Reiersrud komponerte og spilte inn "Nåde" til åpningsseremonien til de Olympiske lekene på Lillehammer.

Knut Reiersrud har lang erfaring som musiker. Han startet som blues- og folkegitarist i bandet Hartvik and the Heartbreakers og Four Roosters. Reiersrud har spilt med flere norske og internasjonale stjerner og utgitt soloplater som bl.a. Tramp, Klapp og Soul and a man. Han har stor kjennskap til både norsk, asiatisk, afrikansk og amerikansk tradisjonsmusikk. Han har en sterk scenisk utstråling enten han improviserer med høyre fot i luften eller synger sine blueslåter så publikum forflyttes i tid og rom.
Tilbake

Vi takker våre samarbeidspartnere: