En ferd med Erik Bye Bendiksbukta 15.juni

"Sjø, scene i vannkanten, fiskesuppe, trebåt og sol. Publikum koste seg med på "en ferd mer Erik Bye".
Bendikstbukta på Odderøye 15.juni var fylt av en herlig stemning. Visesanger og trubadur, Jan Engervik, sammen med en rekke dyktige utøvere skapte en opplevesrik konsert.
Barnebarnet til Bye, Ragnhild Bye Lütken, var en av solistene, og sang "Hildringstimen", "Vår beste dag" m.fl.
Ta en titt på bildene og få litt "smak" på opplevelsen.


“En ferd med Erik Bye”
Kystkulturkonserten hadde Erik Bye som gjennomgående tema. En rekke utøvere som er kjent fra kystkulturen deltok sammen med utøvere som ikke er så kjent fra viser med kystlivet i seg. Jan Engervik var programansvarlig for konserten.Utøverne:
Jan Engervik, Ragnhild Bye Lütken (barnebarn til Erik Bye) Charlotte Qvale, Morten Ericson, Fullriggern Sørlandet Shantykor,  Stein Austrud, Peter Wemø, Johan Egdetveit, Per Erik Olsen, Kjell Åge Stoveland,  med flere

Konserten var en del av Sørlandske Sommernetter.


Visekunstneren og trubaduren Jan Engervik er en velkjent og kjær tolker av nordisk kystkultur og har en strålende evne til å skape opplevelser som det er stort å få delta i. 


Ragnhild Bye Lütken
er barnebarn til Erik Bye. Hun fremførte noen av perlene til filosofen og kystkulturfremeren Erik Bye.


Charlotte Qvale
(solist) utdannet seg til skuespiller i København, men har siden endt utdannelse i tillegg jobbet som sanger, komponist, manusforfatter og regissør. Hun er bosatt i Oslo, men oppholder seg ofte på Sørlandet i forbindelse med sine ulike prosjekter tilknyttet landsdelen. De siste tre årene har hun vært involvert som manusforfatter, komponist eller skuespiller (eller alle disse rollene på en gang) i tre ulike forestillinger i sør: "Kuan Yin" - forestilingen om Urd von Hentig, "Havet" med Terje Rypdal og "Gråteplanken" på Agder Teater. Charlotte har i en årrekke skrevet egne låter, og i 2010 ble hun utropt til Ukas Urørt av Nrk P3. Hun fikk en av sine musikkvideoer spillelistet på MTV, og reiste deretter ut på miniturné i Norge med fullt band i fulle konsertlokaler. I år er hun godt i gang med innspillingen av sitt debutalbum i Oslo, i tillegg til at hun sammen med Kai Erland er blitt tildelt oppgaven med å skape og produsere åpningsforestillingen av Mandals nye kulturhus, Buen, i 2012. I disse dager er Charlotte aktuell med singelen "Kiss The Girls
".


Morten Ericson
(vokal) er en erfaren solist som har tolket Eirk Bye tidlgere. Han har også deltatt i musikaler.


Peter Wemö -
(orkesterleder) Har varit en del av den nordiska visan sedan
början av åttiotalet, och återkommande turnerat i Danmark, Norge och Sverige. Han skriver eget, tolkar/översätter och tonsätter/arrangerar andra.I tillägg till musiken har han i alla år arbetat på scen som skådespelare/revyartist. Ett par år var han fast knuten till dåvarande ”Länsmusiken i Blekinge” och turnerade med ”Vittusensemblen” som sångsolist, med epitetet ”Vismakare” på visitkortet. Efter det blev han Visans man i SR.P4 och presenterade Svensk och Nordisk visa för lyssnarna under elva år. Mest frekvent i egenproducerade ”Visor & Väsen” som gick i SR P4 varje lördagskväll,i fyra års tid. Vidare drev han ett evenemangsföretag i fem år och producerade visfestivaler, konserter och revyer i Sveriges sydöstra hörn.Numer är han bosatt på Justøy utanför Lillesand i södra Norge.Han har nyligen släppt sin första egna produktion med visor ochballader, och har hittat tillbaka till visan på heltid.


Stein Austrud er en multimusiker og et virkelig enmannsorkester som skaper et lydbilde som få vil tro er mulig.


Fullriggeren Sørlandets Shantykor
ble stiftet på banjeren på fullriggeren den 9.februar 1983 og stiller i dag 42 mann i passende alder og størrelse, under kyndig ledelse av vår dirigent Berit Haavik Nilsen.

Vårt formål er å bevare seilskutetidens arbeidssanger, SHANTYEN, og å utvikle og fremme interessen for shantyen og holde vedlike denne viktige delen av vår kulturarv. Den gang det meste måtte gjøres med håndemakt, hadde shantysangene en naturlig og nødvendig plass i arbeidet om bord på seilskutene. Fullriggeren Sørlandets Shantykor øser av gamle tradisjoner og vår dirigent rigger koret slik at temperamentsfulle tenorer og brumlende basser kan gi over og undertoner til brave barytoner. Aller helst synger vi fra fullriggerens dekk, men vi legger ofte ut.
Med pondus i seilføringen marsjerer vi i gadane ved festlige anledninger. Vi er det eneste shantykor i verden med egen fullrigger, og lenser og bauter ved festivaler og regattaer og krysser gjerne innom offentlige og private anledninger, som for eksempel syngende servitører.
I forkant av Kystkulturdagen i 2009 etablerte Fullriggeren Sørlandets Shantykor FØRSTEREIS Barnehage-sjantikor i Kristiansand. Hver vår og høst er drøyt tjue voksne shantymenn ute to og tre ganger i våre 15 barnehager i Kristiansand og synger shanties sammen med barna. Snart tusen barn i alderen fem år har til nå fått opplæring i shantysang og shantykulturen.
Sørlandske Sommernetter og trubaduren Jan Engervik inviterte Fullriggeren Sørlandets Shantykor til kystkulturkonserten ” En reise med Evert Taube ” i Bendiksbukta i juni i fjor. Publikum uttrykte sin store begeistring for konserten og Evert taube selv ville ha storkost seg i bukta på Odderøya den nydelige sørlands-sommerkvelden.

Onsdag 15.juni slår vi til igjen ! Da er det ” En ferd med Erik Bye ” i Bendiksbukte. Fullriggeren Sørlandets Shantykor takker og gleder seg til å delta


Johan Egdetveit
bidrar med sitt trekkspill. Johan er født på Voss, bor nå i Rogaland og har deltatt sammen med Jan Engervik ved flere herlig anledninger. Han har opptådt på radio og TV i Norge, Danmark, Sverige og USA.

Kjell Åge Stoveland er oppvokst i Mandal, men har bodd i Kristiansand siden 1993. Etter musikklinja ved Vågsbygd videregående skole, fortsatte han musikkutdanningen ved Musikkonservatoriet i Kr. Sand. Han studerte hos Reidar Knudsen, Jan Bjøranger, P.O. Lindberg og tok eksamen i 2000. Deretter tok han hovedfag i kammermusikk ved Norges Musikkhøgskole i Oslo hos 1. amanuensis Morten Carlsen, hvor han var ferdig våren 2004. Kjell Åge har bred erfaring som orkester og kammermusiker, og har deltatt på en rekke plateinnspillinger og TV-produksjoner som solist og i ensemble. Han har samarbeidet med artister som Herborg Kråkevik, Sigvart Dagsland, Kristina J Moi m.fl og er fast medlem i Kristiansand Strykekvartett. Kjell Åge fikk fast jobb i Kristiansand symfoniorkester høsten 2002 og er nå alternerende gruppeleder på bratsj.


Per Erik Olsen (bassgitar)
er utdannet mastergrad i el.bas ved Universitetet i Agder. Han har bred erfaring både som live-musiker og i studio.


Prosjektet "Krigsseilerne
" ved Stiftelsen Arkivet skal formdle de norske krigsseilerenes historie nasjonalt. En sentral arean for formidling av historien blir minnesmerket over de norske krigsseilerne, D/S Hestmannen, som skal bli et flytende krigsseilermuseum ved kai i Kristiansand. Erik Bye viste å sette pris på krigsseilerene innsats og ga de heder og omtanke. Prosjektet "Krigsseilerne" er en naturlig del av Kystkulturkonserten..

 

 

 

Tilbake
Ingen foreløpige arrangementer...
05.11.21 Laugsmedlemmer

Laugsmedlemmer er våre viktigste samarbeidspartnere

Les mer